ETUSIVU HINNAT JA AUKIOLOAJAT FESTIVAALIKARTTA NÄYTTEILLEASETTAJAT JUOMAT RUOKA OHJELMA VUODEN OLUT- JA SIIDERIKILPAILU VUODEN OLUTRAVINTOLA PRESS YHTEYSTIEDOT

Vuoden Olutravintola 2023

Juova Hanahuone

Helsinki Beer Festival nimeää Vuoden olutravintolaksi helsinkiläisen Juova Hanahuoneen. Juova on panimoiden yhteisomistama olutravintola, jonka hanoissa virtaa kotimainen pienpanimo-olut.

Helsinki Beer Festivalin koolle kutsuma asiantuntijaraati valitsi Vuoden olutravintolaksi toukokuussa 2021 avautuneen Juova Hanahuoneen.

"Juova Hanahuone on vajaassa kahdessa vuodessa lunastanut paikkansa olutravintoloiden kentässä. Sen agendalla on kotimaisen olutkulttuurin laajamittainen edistäminen, ja sen se tekee modernilla otteella", raati kiittää.

Juova on poikkeuksellinen hanke: yhteistyössä on mukana seitsemän suomalaista pienpanimoa. Hanahuoneen 25 hanaa on varattu CoolHead Brew'n, Etko Brewingin, Panimoyhtiö Tujun, Tired Uncle Brewingin, Mallasseppien ja Olarin Panimon oluille. Alun perin seitsikkoon kuului oululainen Maistila, mutta sen jäätyä tauolle vuodenvaihteessa 2022-23 mukaan kutsuttiin Sonnisaari Panimo niin ikään Oulusta. Lisäksi tiiviissä yhteistyössä ovat mukana Pien ja Imbibe International.

"Panimoiden yhteenliittymä toimii, ja Juova on lähtenyt lentoon huolimatta pandemian aikaan osuneesta, vaikeahkosta avaustilanteesta", raati toteaa. Raati kiittää Juovaa onnistuneesta kokonaisuudesta, jonka tärkein osa-alue on monipuolinen kattaus tuoreita kotimaisia oluita, joita ei muualta välttämättä saa.

Ravintolan sijainti Kaisaniemessä, keskellä Helsinkiä ja opiskelijoiden kulkureitillä, tekee siitä helposti lähestyttävän. Myös sisustus on kutsuva: ei suurella rahalla tehty vaan jokaisen panimon oma loosi ilmentää sen tyyliä. Juovassa on helppo viihtyä niin olutharrastajan kuin satunnaisen oluen - tai muiden hyvien juomien - ystävänkin.

Juovan palvelu on luontevaa, jopa erinomaiseksi kehuttua. Henkilökunta on sekoitus Suomen kokeneimpia oluentarjoilijoita ja nuorta polvea, ja osaa suositella niin tuoreimmat uutuudet kuin maistiaiset niille, joille olut on uusi tuttavuus. Erityismaininnan saa Juovan aktiivisuus Untappdin käytössä: kaikki kilpailijat voisivat ottaa mallia päivitystahdista.

"Olin yllättynyt tittelistä, olemme nuori ravintola vielä. Olen tietysti hyvin iloinen ja otettu, tämä on hieno palkinto", Juova Hanahuoneen ravintolapäällikkö Sami Ylävaara toteaa. Ravintolan taustavaikuttajiin lukeutuu Jyrki Peltonen, mies myös Helsinki Beer Festivalin takana. Muun muassa liiketilan löytymisestä ja persoonallisesta sisustuksesta on kiittäminen Peltosta.

Helsinki Beer Festivalin Vuoden olutravintolan valitsivat Anikó Lehtinen, Mariaana Nelimarkka, Jarkko Nikkanen, Hannu Nikulainen ja Sakari Nupponen.

Lisätiedot

Juova Hanahuone

Ravintolapäällikkö Sami Ylävaara

040 7272 032

Helsinki Beer Festivalin asiantuntijaraati

puheenjohtaja Anikó Lehtinen

040 738 1670

Kuvat Aniko Lehtinen

kuvat ladattavissa: täältä